Osmý ročník soutěže Dobrota Karlovarského kraje zná své vítěze. Rozhodla o nich hodnotitelská komise, která se k vyhodnocení sešla dne 08.04.2024 v prostorech Střední školy živnostenské v Sokolově. Předmětem hodnocení byla chuť, vzhled, obal, originalita a prospěšnost produktu. Do soutěže mohly své výrobky přihlásit malé a střední potravinářské podniky s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Podmínkou bylo, aby byl přihlášený produkt vyroben v našem regionu.
Ocenění získali:
Kategorie: MASNÉ VÝROBKY | ||
---|---|---|
| Výrobek | Výrobce |
1. | Kachní rillettes | Pivo Kronl s.r.o. |
2. | Doupovský cibuláček | Josef Pelant |
3. | Paštika MaKo smetanová | Statek Bor ZEOS, spol. s r.o. |
Kategorie: MLÉČNÉ VÝROBKY | ||
| Výrobek | Výrobce |
1. | BIO kravský pařený sýr s medvědím česnekem | Belina s.r.o. |
2. | Cheesecake Chasník pomeranč | Belina s.r.o. |
3. | Kozí BIO mléko | Marie Květoňová |
Kategorie: PEKAŘSKÉ A CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY | ||
1. | Hruška | Speci desserts s.r.o. |
2. | Tonka Choux | Speci desserts s.r.o. |
3. | Babiččin koláček | Karlovarská cukrárna s.r.o. |
Kategorie: ALKOHOLICKÉ A NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE | ||
1. | Jablečný mošt | Lukáš Lojín |
2. | Pivní Griotte | Václav Lojín |
3. | Kynšperský zajíc – Světlý ležák 12° | Kynšperský pivovar s.r.o. |
Kategorie: OVOCE, ZELENINA, MEDY A ČAJE V ČERSTVÉ NEBO ZPRACOVANÉ FORMĚ | ||
1. | Med z doupovských lesů | Josef Šefčík |
2. | Medový krém skořice | Miroslav Dimo |
3. | Med medovicový | Michal Spurný |
O výrobcích, které získaly v letošním ročníku soutěže značku Dobrota Karlovarského kraje se můžete dozvědět více v .
Hodnocení 8. ročníku soutěže Dobrota Karlovarského kraje
Za stránku zodpovídá
Ing. Helena Baranovská
Datum aktualizace