Domů Aktuality Hejtman zahájil nový školní rok v Ostrově

Hejtman zahájil nový školní rok v Ostrově

Prvního září přivítal hejtman Karlovarského kraje Martin Havel studenty nově nastupující na ostrovské gymnázium. Zároveň si prohlédl školu, kterou ho provedl ředitel Jaroslav Šafránek.


GO-hejtman-small.jpgPo uvítání členy studentského parlamentu proběhlo slavnostní zahájení školního roku, a to v primách a v prvním ročníku. „Těší mě, že vám mohu osobně popřát zdárný start na nové škole, dobré studijní výsledky a štěstí do budoucna. Studujete na jedné z nejlepších středních škol v Karlovarském kraji, ze které vychází řada úspěšných absolventů a vy se jimi můžete stát také,“ řekl hejtman Martin Havel novým žákům.

Během setkání hovořil ředitel Gymnázia Ostrov o fungování, úspěších a zajímavostech školy. Hejtmanovi představil například galerii s fotografiemi všech významných osobností, které školu navštívily, či moderní 3D učebnu. Gymnázium získalo prostředky na její vybavení před dvěma lety z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a využívá ji pro nové metody výuky. Slouží nejen pro zdejší studenty téměř ve všech předmětech, ale docházejí sem i žáci ze základních, z mateřských i z jiných středních škol.

Nejpalčivějším problémem, který školu v současnosti trápí, je špatný stav koridoru spojujícího obě budovy gymnázia. „Každá nepřízeň počasí se v něm projeví, bohužel sem i zatéká. K dispozici už máme projektovou dokumentaci na výstavbu nového koridoru, který by spojil prostory školy,“ uvedl Jaroslav Šafránek. Hejtman Karlovarského kraje přislíbil v této záležitosti gymnáziu podporu.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace